Kompis? vän? väninna?..Ja, vad säger man..

Mina funderingar den senaste tiden har helt ärligt bestått i hur man åldras. Åldras i både tal och skrift.
Låt mig berätta. 
När jag i liten ålder ringde till någon kompis och skulle fråga om vi skulle hitta på något så sa jag alltid- Hej det är josefine, ska vi leka idag?.
Jag va tio år då. Vilket några år senare övergick till- Ska vi "va/hänga" idag. Vilket va mycket häftigare. Jag minns att detta va en mycket viktig grej för mig. Då vilket fall. Men Idag, 16 år senare bekommer det mig inte. Vill jag träffa någon så frågar jag. På vilket sätt eller hur det vet jag inte. Jag bara frågar.
När jag tänker på denna utveckling så kan jag inte undgå tanken på kompis, som jag i tidigare ålder sa. Säger ni kompis? Jag menar, vid tio årsålder och säkert några år framöver sa jag det, men vilket sakta men säkert resulterade i bästis, sen homie, och sen vän. Osv, Osv.
Ja, något i den stilen följde mina olika ord för vän med mig under min tonår.
Men. Vad säger man sen då? Typ nu.
Jag hörde nämligen mig själv säga idag- Jag träffade en väninna igår och det va så trevligt.
Jag la på luren och repiterade min mening tyst för mig själv och tänkte- Åldras jag nu? E det så man säger vid 26 års ålder? Är jag för ung för att säga vännina? Eller kanske är jag för gammal för att säga kompis?
Vad vet jag...
Oavsett. Så glädjer det mig så mycket att jag har flera kompisar/vänner/vänninor. Kalla det vad du vill. Lika väl som jag åldras med mina olika uttryck för dem så vet jag att jag åldras tillsammans med mina, som jag numera kallar dem, vänninor.


Borta bra men hemma bäst.

Lämnar fina Kalmar. Laddar om, fyller på med mer energi och kraft. Gör mig redo för både jobb och studier. Känns helt okej faktiskt. Men, behöver lite hjälp på traven just nu då min motivation ligger på noll. Heja heja heja heja mig!!!! Hoppas ni haft en fin påsk alla fina. Kram och godnatt

Vi sjunger sommarvisor och blir som barn på nytt.



Ibland släpper man loss. Ibland lite mer och ibland lite mindre. Precis det gjorde vi idag. Ganska så mycket också. Det va jag och min karl och två nyfunna vänner. Två cyklar.
Vi sjöng idas sommarvisa i hög ton. Plockade vitsippor och cyklade ikapp.
Vi skrattade och blev som barn på nytt.
Efter en stund började min karl sladda. Om och om igen. Precis sådär som man gjorde när man var liten.
Titta,titta ser du hur det ryker. Ser du?? titta då......... ja, så lät det.
Gruset yrde och sen va det min tur.

Tro mig, jag njöt av varje sekund.

Så, för att samanfatta denna lilla tur så säger jag -  Med ett leende på läpparna så förvaltar jag, ännu en gång, ett härligt minne med min karl.









Visst är det helt fantastiskt att få känna sig som tio år igen. Lite sådär nykär och fnissig!
Eller vad säger ni??
Puss  puss

När bilresan är som finast och vi håller hand.

Vi sätter oss i bilen. Laddar upp med godis och läsk. Solen lyser och trafiken är i full gång. Undra vart alla är på väg? kanske till sin familj. Eller en vän. Ja vad vet jag......
Träden svichade förbi, likaså vitsipporna som fyllde varje dike längs vägen. Vi pratade, drömde oss bort till en annan värld. En fin sådan. I ett senare ögonblick var vi helt oense om vi skulle stanna på den ena eller den andra macken... Solen försvann sakta men säkert och mörkret kom krypandes.
Vi tystnade. Sakta men säkert. Brummade vidare och höll hand. Extra mycket och länge...
Allt detta för att senare komma fram till fina Kalmar. Och där få träffa min karls härliga mormor som skryter om sin mode frissa som hon stålt ska få vissa upp. Få gå på loppis och fylla ut mitt hem med fina fynd. Gå på långpromenad med min karl i hans barndomsskvarter. Få känna doften av havet och bara vara.
Ja, en härlig blandning helt enkelt....
Hoppas eran påskhelg blir lika fin?
Kram J




Glad påsk.

img_1534 (MMS)

Påsk. Sol och vår! Fantastiskt måste jag säga. Ibland är det skönt att komma bort från storstaden och bara vara. Inga krav. Inga måsten. Härligt! Väskorna är packade och Kalmar väntar på oss med öppna armar! Så, glad påsk alla där ute :)


När en fin själ har pyntat inför påsk.

img_1515 (MMS)

Med grus i ögonen och redo för tenta gick jag utanför porten och betraktade det fina vädret och även det fina atlasområdet. När ja blickade framåt så såg jag något som gjorde mig så glad. Mitt på en liten gräsplätt hade någon fin människa pyntat. Ägg. Stora som små stod dom uppradade. En bra start på dagen måste jag säga!


Härliga kombinationer.

img_1508 (MMS)

Tänk. Härliga kombinationer av saker och ting är det bästa jag vet. Saker som lixom får mig att le. Lite mer än vanligt. Idag upplevde jag en sådan kombination. Jag satt med Rumpan bar. Rakt på gräset. Dinglade med fötterna och åt glass. Jag stannade upp och tittade lite extra på mina skor. Converse. Min tanke slog mig - Tänk, dom använder jag varje dag nu för tiden. Dom är helt enkelt här för att stanna. Vilket för mig är ett vårtecken. Ett härligt sådant. Detta insåg jag när jag i ett senare ögonblick kisade upp mot solen och den klarblåa himlen  samtidigt som jag då kände hur min solero hade smält och rann ner på mina fingrar. Våren är helt enkelt här för att stanna. Likaså mina Converse! Härligt helt enkelt.


En fin lördagskombination. Enligt mig vill säga

Min såg ut såhär.
  1. En fin vän sov över. Vi vaknar upp och pratar om gårdagens kväll. Vi fnittrar o vips känns det som förr. Vi fnittrar vidare samtidigt som min vän fyller upp med mer kaffe.
  2. Ytterligare två vänner kommer hit. Vi pluggar ihop inför en stor tenta. Men självklart ger vi också varandra många härliga skratt.
  3.Vi ger oss ut i solen på en långpromenad. Och jag ser mitt första ordentliga vårtecken. En fin vårblomma.
  4. Kvällen avslutas med att vi slår ihop allt som har med skolan att göra. Öppnar upp vinet. Skålar och äter en god paj.
Fin lördag med andra ord.





Sov gott alla sötisar.

Mitt hår är som ruffsigt påskris. Men vad gör det när jag är pigg.

Mitt "vanliga jag" vaknar alltid sist, ligger alltid kvar längt i sängen.... Sommnar alltid först till filmen i soffan. Helt ärligt så bråkar jag med mig själv varje gång jag e sådär trött (läs lat)...... Men det går inte.. kan inte, orkar inte vara vaken eller gå upp. Jag älskar ju att sova!!! det är bland det bästa jag vet. MEN VET NI VAD, den senaste tiden har jag upptäckt ett "nytt jag". Jag har vaknat (utan att snozza, och det e stort vill jag lova) av att solen lyser i mina ögon. Och jag är pigg!!!! Visst är det härligt?
Idag vände jag och vred mig i sängen, tänkte somna om. men gjorde inte det. Jag gick istället upp. Mitt hår såg ut som ett ruffsigt påskris. Lite på sne sådär du vet. Jag ställde mig vid fönstret och betraktade. Dels vädret. Solen och alla fina färger utanför. Jag öppnade fönstret och lyssnade på alla små fågelkvitter, samtidigt som jag tittade ut över kungsholmen och denna blå himmel... Fina fredag!
Godmorgon alla fina. Hoppas eran dag blir super <3


Jag är tillbaka :)

Jag lyser med min frånvaro. Precis som solen numera lyser i mitt ansikte. Tänk, våren är här :).
Jag har blivit påmind om min frånvaro emellanåt.
Men det gör inget. Det är väl trots allt ett tecken på att man varit saknad.
Så, vad har jag gjort undrar ni?
Jo, jag har rensat. Bland lite allt möjligt faktiskt. Har väl fått någon slags super energi från våren kanske? :) 
Jag har även läst i mina dagböcker från unga år. Fick då en påminnelse om min "bommul i bh:n date" som inte blev lyckad då bomullen, som skulle få mig att se ut som Pamela Andersson, visst hade åkt ut.
Tråkigt tyckte jag då. Men tårarna sprutade av skratt när jag nu, 13 år senare såg denna date från ett helt annat perspektiv.
Jag har även samlat kraft av olika fina personer som finns i mitt liv. Mamma och Pappa speciellt.Och min karl såklart. Dom ger mig alltid det där lilla extra. En fin vän som bor på andra sidan jordklotet skickar ännu mer energi via mail och även telefonsamtal. Fint tycker jag. Vilket resulterar i att jag mår mer än bra. 
Jag försöker även stanna upp emellanåt. Tänka och njuta av mitt liv. O vet ni vad, jag gör det till fullo!!!!

En extra stor puss till alla er som tittat in, trots min "lilla" paus. ;).
Jag lovar. Vi hörs snart igen :)
puss.


RSS 2.0